Хотелите в Слънчев бряг пълни за Съединението

Хотелите в Слънчев бряг пълни за Съединението

В хотелите в Слънчев бряг няма свободни стаи за почивните дни около Съединението. Очаква се летният сезон в парти дестинацията да приключи след пристигането на последния чартър от Германия в началото на месец октомври. Това съобщи Елена Иванова от Съюза на собствениците в черноморския курорт.

Иванова опроверга информацията, че хотелите в Слънчака започват да затварят масово от 7 септември. Местата за настаняване, които ще преустановяват своята дейност, са предимно малки хотелчета, работещи с румънци, тъй като техните летни почивки са към своя край. Хотелите, включени в чартърни програми от Европа и такива, обслужващи българи, ще продължат своята работа поне до края на септември. Някои от големите комплекси са планирали да хлопнат кепенците около 20-и този месец.

„Българите все още правят резервации за септемврийските дни“, коментира тя, като допълни, че подобна тенденция за късна почивка на нашенци не е наблюдавана до момента.

Най-популярни през лято 2020 са резервациите в последната минута, а сред основните посетители на българското море са били нашенци, румънци и германци, макар и в сериозно намален състав. Последният чартър на немските туристи, резервирали ваканция в Слънчев бряг, е насрочен за 3 октомври.

„Имаме намаление на чужденците, пристигащи чрез чартърни програми, в размер на 80%“, обобщи тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *