НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Трагедия! Общинар умря от инсулт след грешен положителен тест за Covid-19

Общински служител в София почина от инсулт, след като сгрешен антиген тест показал, че е заразен с коронавирус, твърди Lupa.bg.

За трагедията с 63-годишния Щерю Иванчев, главен експерт в отдел „Управление на общинската собственост и жилищният фонд, регистрация и контрол на търговската дейност” към община „Възраждане”, разказва негов близък приятел.

„На 2 ноември Щерю Иванчев посетил по служебно нареждане софийската клиника „Полимед” заедно с още неколцина служители на общината за контролен антигенен тест за коронавирус. Според резултатите моят приятел бил заразен с Covid-19, затова и го поставили под карантина за 14 дни.

Щерю обаче се притеснил от диагнозата и понеже беше интелигентен и почтен човек, който не участваше в корупционните общински схеми, силно се разтревожил, че семейството ще остане без препитание. Причината за страховете му е фактът, че заради него съпругата му Ирена и 26-годишният му син Боян Иванчев, който има фитнес зала в кв. „Красно село”, също трябва да спрат работа. Така на практика цялата фамилия остава вкъщи, а приходи откъде”, разказва познатият на Щерю.

Пред журналисти преди ден Боян Иванчев подчерта, че баща му не е имал симптоми, само лека хрема. „Антигенният тест се оказа положителен, той започна да се притеснява, вдигна кръвно и се влоши. Решихме във вторник да му направим PCR тест, който обаче се оказа отрицателен, но той не го разбра, защото вече беше изпаднал в тежко състояние и бе неадекватен“, разказа Боян.

Така на 3 ноември, вторник, семейството викат линейка до блока в „Красно село”, където живеят. Пристигналата на мястото лекарката обаче казала, че мъжът бил просто депресиран и му изписала такива лекарства. „Проблемът е, че лекарите не могат да различат инсулт от депресия. Дори не бил прегледан”, ядосва се приятелят на Щерю Иванчев. След ужаса докторката обаче побързала да се измъкне с обяснението, че общинският служител сам не поискал да постъпи в болница, което е откровена лъжа, възмущава се източникът ни.

Кошмарът ескалира на 4 ноември, сряда, когато Щерю Иванчев се влошил още повече – не можел да говори и не реагира на околната среда. Същия ден излиза и PCR тестът му, който показва, че мъжът не е заразен. Притеснени от състоянието му, съпругата и синът на общинаря отново викат линейка, пристигат парамедици, които му правят трети тест за кронавирус, който отново е отрицателен.

Парамедиците виждат, че състоянието му е фатално, защото мъжът вече започнал да се изпуска, и го закарали в „Пирогов”по спешност. В спешния институт започват нови проблеми и се стига до абсурдната ситуация да не приемат, понеже… не е заразен с COVID-19. Цялото отделение по неврология в болницата, ръководена от проф. Асен Балтов, било направено за ковид заразени.

След неуспешния опит да бъде приет в „Пирогов”, линейката откарва Щерю Иванчев във Втора градска болница. И тук обаче бил отпратен, точно преди да бъде настанен на легло.

Така пациентът с инсулт е натоварен за трети път в колата на „Спешна помощ” и откаран към Първа градска болница. Тук най-сетне напълно неадекватният Иванчев е приет и прегледан, като лекарите установяват масиран мозъчен кръвоизлив. Малко след като излизат резултатите от прегледа 63-годишният общинар умира.

След трагедията говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска коментира, че започват спешна проверка по случая. Директорът на Втора градска болница доц. Стефан Узунов пък се ангажира да провери безобразието и обеща повече информация тази седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *