НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

ДНСК разрушава кея при „Росенец“! Сетиха се – не бил построен законно

Правителството ще намали десетократно парите за студения резерв, което ще повлияе и на сумите за ТЕЦ-Варна на Ахмед Доган. Въпросът е бил обсъден на коалиционния съвет вчера. Освен това вълноломът пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС ще бъде разрушен, заедно с още 4 незаконни постройки в имението в „Росенец“.

Това обяви коалиционният партньор в управлението Валери Симеонов в опит да опровергае съмненията, че правителството е свързано с ДПС посредством тримата министри – Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов, които премиерът иска да извади от кабинета.

През 2017 г. ТЕЦ-ът на Доган е получил пари, предвидени за държавния ТЕЦ Марица Изток 2. Тогава правителството е заделило 8 млн. лв. за студения резерв. ТЕЦ Варна получил два транша за 30 млн. лв. и 20 млн. лв. за една година. „Това беше голяма грешка. Сега студеният резерв ще бъде драстично намален, може би 10 пъти. Така и парите за ТЕЦ Варна ще бъдат намалени. Ще поставя въпроса за риска държавното пристанище да бъде изместено от това на Доган. Не съм одобрявал нито студения резерв, нито това за пристанище Варна“, обяви Симеонов.

За „Росенец“ лидерът на НФСБ обясни, че от 2014 г. партията му се бори срещу незаконните строежи на Доган с много сигнали до общината, регионалната ДНСК и прокуратурата. Дори бариерата била премахната за кратко. Но никой не реагирал. След проверка на ДНСК сега станало ясно, че незаконно е построен кеят около 250 м навътре в морето и той ще бъде премахнат. А в сарая имало още 4 обекта, които също са незаконни, и те също ще бъдат премахнати. От думите му стана ясно, че голямата сграда е напълно законна, но ще бъде проверена квадратурата й.

„Никога няма да се коалираме с ДПС, защото тя е проклятието за страната, дели българи и турци, сега се опитва да обсеби циганското малцинство чрез пари за изборите“, обеща Валери Симеонов, цитирайки Иван Костов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *