НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Великобритания разхлабва мерките преди Коледа

Четирите части на Обединеното кралство се споразумяха за облекчаване на ограниченията срещу COVID-19 за Коледа, съобщи Ройтерс.

Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, които разполагат с автономия в отделни области, в това число здравеопазването, предприеха различни подходи за овладяване на епидемията, но днес бе постигнато споразумение в Лондон за общи правила, които ще важат за празниците, предава БТА.

До три домакинства ще могат да се събират в частни домове, църкви и открити обществени пространства от 23 до 27 декември.

Ще бъдат отменени и ограниченията за пътуване през този период.

„Хората искат да бъдат с близките си и с тези, които обичат, на този най-важен празник в годината“, каза днес Майкъл Гоув, високопоставен представител на британското правителство.

„Вирусът няма да си вземе почивка, така че бъдете предпазливи“, каза първият министър на Шотландия Никола Стърджън. „Ако можете, останете си у дома с членовете на собственото ви семейство“, добави тя.

От началото на пандемията във Великобритания са починали 55 838 души. За жертви на COVID-19 се смятат хората, починали до 28 дни от даването на положителна проба на тест за коронавирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *