НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Андрей Новаков: Решението за оставка е на Коалиционния съвет

„От думите на Борисов разбрах, че не е вкопчен във властта. На премиера му тежи да вижда полицията да дели българи от българи. Ако се стигне до оставка, това ще се реши на Коалиционен съвет. Но това не е човек, който лесно може да се замени“. Така евродепутът от ГЕРБ Андрей Новаков коментира пред бТВ заявката на Борисов, че е готов да се оттегли от кабинета.

Новаков изрази съжаление за напрежението по време на Националната конференция на ГЕРБ в сряда на обяд. „Вчера не бях организатор, а участник във форума. Съжалявам за агресията над журналистите. Ако бях там това нямаше да се случи. Това е национална конференция, която всяка партия прави. Щеше да е провокация, ако бяхме направили форума на Орлов мост“, каза евродепутатът и продължи: „Ние не сме охранителна фирма, в цената на наема беше и охраната. Събитието не беше направено на място за провокация, там не се е протестирало. Очаквахме да дойде такава група, но не и че ще има инциденти. Организаторът има отношение, но в конкретния случай всичко е поверено на охранителите“.

Евродепутатът е категоричен, че нито един от достойните хора на събитието не би дал нареждане да се блъскат жени и журналисти пред 100 камери, които го снимат. „Аз не познавам тези провокатори, никой не е давал заповеди да се блъскат жени. И протестиращи минаваха през огражденията, явно организацията не е била достатъчна. Не е имало умисъл. Но се пропускаха и протестиращи“, разкри Новаков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *