Ананиев: Трябва да се помогне на семействата на починалите от COVID-19 медици

Ананиев: Трябва да се помогне на семействата на починалите от COVID-19 медици

Удоволствие е да се работи с хора като ген. Мутафчийски. Щабът продължава работа. Премиерът добре го каза – тези хора в Щаба са част от правителството. Това заяви пред „Тази неделя“ по БТВ министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„Трябва да се предложи институционална помощ на семействата и близките на починалите от COVID-19 медици. Тя ще е свързана с възможностите на нормативната уредба“, каза още министърът.

„Ще намеря източник за финансиране, ще организирам и доброволно дарение в Министерството на здравеопазването, за да помогнем на близките на починалите лекари“, допълни Ананиев по темата.

Припомняме, че коронавирусът у нас взе две жертви от медицинските работници. Вчера почина 43-годишна лекарка, а новият случай на починал медик е от Центъра за спешна медицинска помощ на Александровска болница.

„Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса“, уточни министърът на здравеопазването.

„Ще има последователност в отпускането на мерките. Има предвидимост. Пускането на КПП-тата е недалечна мярка“, заяви Ананиев.

„Независимо от всички предпазни мерки, които взимаме, никой няма гаранции. Разпространението на коронавируса не е уточнено по всички варианти – как достига до човешкото тяло, така че има още много да работим в тази посока“, каза здравният министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *