RTL с потресаващ репортаж за „Златни пясъци“: Всички са забравили за опасността

RTL с потресаващ репортаж за „Златни пясъци“: Всички са забравили за опасността

Партита на „Златни пясъци“ без никакви мерки срещу коронавируса. Това разказват от германската телевизия RTL в критичен репортаж от нашия курорт.

Според медията туристите, собствениците на заведения и персоналът изглежда са забравили за опасността от заразата.

Тези кадри са от парти на Златни пясъци. От RTL разказват, че купонът е заснет тази седмица. Хората са без маски и не спазват социална дистанция.

„За разлика от Майорка, тук много повече неща са позволени. Като пиенето на плажа и затова сме тук“, разказва германски турист.

„Пълно щастие, всичко е отворено, барове, дискотеки страхотно е!“, споделя друг летовник от Федералната република.

Кадрите на купони с хиляди летовници на едно място притесняват германските здравни експерти.

„Ако е имало носител на коронавируса, всички присъстващи ще занесат заразата обратно по родните си места, пише блиц. Особено ако нямат симптоми, ако не се тестват и ако не останат под карантина след края на почивката си“, казва вирусологът Мартин Щюрмер.

В края на миналата седмица Германия беше скандализирана от подобни купони на остров Майорка. Там ходят много германски туристи и германските здравни служби обмислят да въведат задължителна карантина за летовниците, които се прибират от почивка на испанския остров. Заради скандала, вчера Майорка затвори дискотеките и плажните си барове.

Управителят на нощен клуб Даниел Стефанов дори смята, че излъчените нощни кадри по германската телевизия са от миналата година. „Защото нямаме повече от 50 човека в клуба на вечер. За жалост няма туристи“, заяви Стефанов в телевизионно интервю и допълни, че се спазват противоепидемичните мерки и е изпратена позиция до RTL.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *