Oткриха лекарство, което убива коронавируса за 48 часа, има го и в България!

Съвместно изследване, проведено от австралийски учени, е показало, че антипаразитното лекарство ивермектин, което вече се използва по целия свят, убива COVID-19 за 48 часа, съобщават световните издания.

Д-р Кайли Вагстаф от Института за биомедицински изследвания, който ръководи изследването, твърди, че препаратът ивермектин е спрял растежа на коронавируса SARS-CoV-2 в клетъчна култура за 48 часа, съобщава Блиц.

“Установихме, че дори една доза може да премахне цялата вирусна РНК за 48 часа и че дори до 24 часа тя наистина намалява значително.”

Ивермектинът е антипаразитно лекарство, което е доказало своята ефективност ин витро срещу широк спектър от вируси, включително ХИВ, грип и Зика. В някои страни често се използва във ветеринарната медицина.

Показал е и ефективността си при хора и животни. При хората се използва в случаи на краста, хелминтиази, миаза. Нужни са тестове върху хора Учените предупреждават, че проучванията са проведени ин витро, лекарството трябва да се тества при хора.

„Ивермектинът се използва широко и се счита за безопасно лекарство. Трябва да разберем дали дозировката, която може да се използва за хора, е ефективна, като това е следващата стъпка.” Въпреки че механизмът, с помощта на който ивермектинът въздейства върху коронавируса, е неизвестен, изхождайки от действието върху други вируси, той работи, като “отслабва” клетките-гостоприемници.

“Във времената на глобалната пандемия от коронавирус, когато няма утвърдено лечение, съединение, което вече е достъпно в света, може да помогне на пациентите по-бързо. Производството на ваксина отнема време.” Д-р Леон Кейли от Кралската болница в Мелбърн, където са проведени експерименти с жив коронавирус, казва:

„Като вирусолог в екипа, който за първи път изолира SARS-COV2 коронавирус извън Китай през януари 2020 г., аз се вълнувам от перспективата да използвам ивермектин като потенциално лекарство срещу COVID-19.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Гърците чакат 27 април да разберат ще се отменят ли мерките
Next post Проклятието продължава! Полицията откри тялото на внучката на Кенеди