НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Covid-19 блокира Янина и Серес, обмислят още мерки в Солун и Атика

Регионалните власти в Серес и Янина в Северна и Северозападна Гърция обявиха локдаун след локален скок на броя на заразените с коронавирус през последните дни, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

Използването на маска в регионите е задължително на закрито и на открито. В сила е полицейски час от 00.30 часа до 5:00 часа. Забраняват се всички събирания в публични и частни пространства. Четвърто ниво на риск в тези региони означава също така, че съдилищата, детските площадки, археологическите обекти, музеите, ресторантите и кината ще останат затворени.

Новите случаи на коронавирус в Гърция надминаха поредния рекорд в сряда с 1547 заразени. 51 от тези нови случаи са регистрирани в района на Янина и 158 в Серес.

Най-населените регионални единици в Гърция, Атика и Солун, остават с трето ниво на риск.

Очаква се властите да предложат допълнителни мерки за спиране на разпространението на пандемията. Те включват добавяне на Солун към най-високото ниво на риск и налагане на повече ограничения в Атика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *