Airbnb осигурява квартири за медиците на първа линия в Гърция

Airbnb осигурява квартири за медиците на първа линия в Гърция

Глобалната платформа за краткосрочен наем Airbnb, в сътрудничество с Националната организация за обществено здраве на Гърция (EODY), ще осигури сигурно място за настаняване в страната на лекари и други медицински служители, докато са на първа линия в борбата с коронавирусната пандемия, съобщиха от компанията.

Инициативата е локално разширяване на глобалната идея на Airbnb за подсигуряване на жилища на 100 000 коронавирусни пациенти, която е вдъхновена от пилотни програми, стартирани във Франция и Италия. Сътрудничеството между платформата и EODY е с цел улесняване на свързването с фронтовите лекари и медицинският персонал в страната. Представители на бизнеса, нестопански организации и правителствени агенции също ще помагат на медиците да си намерят квартира, където да останат, докато кризата премине.

Airbnb подчертава, че при настаняването на служителите от първа линия, които са изложени на по-висок риск от инфекции с COVID-19, трябва да бъдат следвани строги мерки за безопасност. Гръцките домакини задължително трябва да спазват указанията за безопасност и хигиена на EODY.

Чрез глобалната инициатива гръцките домакини вече са предложили 500 места за нощувка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *