98-годишна италианка пребори вируса и поиска фризьор

98-годишна италианка пребори вируса и поиска фризьор

98-годишна италианка се излекува от COVID-19 – болестта, причинена от новия коронавирус и първото нещо, което поиска, беше да отиде на фризьор, съобщава АНСА, цитирана от БТА.

Елизабета М., която е родена през 1922 г., няма роднини и живее в старчески дом към религиозен орден в Ачилия, е била приета в отделението за COVID-19 в клиниката за спешна медицинска помощ в Рим на 8 април. Тогава тя вече била с температура и имала затруднено дишане. След два дни състоянието й се влошило и тя не можела да се храни.

Лекарите опитали в продължение на 10 дни лечение с антиретровирални медикаменти, антибиотици, противогрипни средства, поставили й сонда за захранване, но жената не се подобрявала и достигнала до състояние пред интубация. До интубиране обаче така и не се стигнало, защото Елизабета внезапно започнала да се оправя. Но лекарите повярвали, че тя наистина ще оцелее, едва когато възрастната жена със силен и възмутен глас настояла да й сложат нов матрак на болничното легло, защото този, на който лежала й бил прекалено твърд.

Оттогава Елизабета се превърнала в талисман на болницата. А първото нещо, което възрастната жена поискала, когато състоянието й започнало да се стабилизира, било да си направи прическа при фризьор. Затова преди изписването й вчера, медицинските сестри й направили прическа и дори лека козметична процедура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *