915 станаха заразените с COVID-19 у нас

915 станаха заразените с COVID-19 у нас

31 са новите положителни проби за коронавирус у нас за последното денонощие. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. От тях 16 са в болница.Така случаите на болестта у нас стават 915.

Случаите на хора от медицинския перссонал, заразени с коронавирус, стават 76, като 7 са новооткритите носители на COVID-19. Те се явяват общо 8,6 процента от всички.

За последното денонощие са излекувани 6-ма пациенти, а изписаните стават общо 167 души.

Вчера е починал един мъж с коронавирус. Той е бил с онкологично заболяване и преди 2 месеца е претърпял операция на дебелото черво. Заразил се е при химиотерапията.

София остава най-голямото огнище на коронавируса у нас – с 534 случая.

„Великденските разходки ще се види как ни се отплащат след една седмица, не веднага“, коментира Венцислав Мутафчийски.

Генералът обясни, че във видинската болница има толкова много заразени медицински лица заради недостатъчното спазване на марките за безопасност. „Фанатично трябва да се спазват мерките“, подчерта той.

Пазарите ще продължат да работят само при установен ред и от страна на продавачите, и от страна на купувачите – иначе ще бъдат затваряни, категоричен беше Мутафчийски.

Ангел Кунчев пък съобщи, че утре ще бъде издадена заповедта за подновяване на детските и женските консултации и имунизациите на децата. „Дали детето е здраво или не, ще се преценява от личния лекар“, уточни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *