НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

83% от магазините в Атина на загуба в седмицата след отварянето

Почти 83% от магазините в Атина са работили на загуба в първата седмица след отварянето, пише „Катимерини“. Изданието се позовава на проучване, проведено от Атинската търговска камара (ΕΣΑ) в 204 търговски обекта за нехранителни стоки, повечето разположени в центъра на гръцката столица.

Един от четири магазина пък е имал над 50% през първата седмица на работа след блокирането в сравнение със съответната седмица на 2019 г. Мрачна картина, до голяма степен е била очаквана. В първите дни на рестарта на търговията на дребно, най-продаваните посещавани са били магазините за козметика.

Освен това според проучването 55,4% от търговците в Атина смятат увеличаването на намалението на наемите с 40% до края на 2020 г. за най-важният фактор за жизнеспособността на бизнеса. Вторият беше финансирането чрез заеми за пряко увеличаване на ликвидността на фирмите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *