800-годишната рецепта на Хилдегард за сърце и високо кръвно

800-годишната рецепта на Хилдегард за сърце и високо кръвно

Това е рецепта при сърдечни заболявания на повече от 800 години. Неин създател е великата игуменка Хилдегард от Бинген, която почива на 81 години и след смъртта си е канонизирана за светица както от католиците, така и от протестантите. По-късно, нейната рецепта е включена в трудовете на мнозина лекари и лечители, като известната австрийска билкарка Мария Требен, създателката на Шведската горчивка, информира lechebno.com

Хилдегард съветвала всяко семейство да разполага с тази рецепта, за да може при необходимост да се възползва от полезните и ефекти. Още повече, че поради ограничените продукти до които е имал достъп обикновения човек тогава, съставките на рецептата са съвсем достъпни. Според Хилдегард, рецептата помага при всякакви сърдечни заболявания.

Съставки:

  • 10 връзки пресен магданоз (без корена),
  • 1 литър домашно червено или бяло вино,
  • 2 супени лъжици чист винен оцет,
  • 300 грама натурален пчелен мед.

Приготвяне:

Накиснете всичкия пресен магданоз в литъра вино и добавете 1-2 супени лъжици чист винен оцет. Варете получената смес 10 минути на слаб огън (леко да къкри), но внимавайте, защото прави пяна и може да изкипи. След това, добавете 300 грама от меда и оставете течността да се вари отново на слаб огън за 4 минути за да се разтвори добре меда.

Прецедете горещото вино в предварително затоплени бутилки, които също така са били добре измити със силен алкохол или спирт. Така се запазват най-добре качествата на лековитата течност. Затворете бутилките добре, защото алкохолът лесно се изпарява (и течността „изветря“).

Получената смес не е вредна и може свободно да се пие.

Начин на използване:

Консумирайте тази напитка всеки ден. Взема се по 1 супена лъжица дневно до отзвучаването на симптомите. За по-сериозни състояния, употребата е по-продължителна.

Рецептата на Хилдегард има изцяло природен състав и както всеки такъв лек не може да се очаква бърз и мощен ефект, както при класическите лекарства за сърце и високо кръвно. Затова тя би могла да бъде добавка към вашето лечение, но не и причина за напълното му спиране!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *