НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

8 от 10 хотела в Гърция вече работят

8 от 10 в Гърция хотела вече работят, като заетостта на фериботите, обслужващи връзките с островите също достигна 80%. Това каза гръцкият министър на туризма Харис Теохарис в интервю за радио Παραπολιτικά 90,1.

По думите му, всяка седмица е по-добра от предходната и това е обнадеждаващо. По отношение на завършеността юли беше специален месец с различни характеристики за регион. „Заетостта в най-важните туристически дестинации заетостта варира от 20% до 25%. На големите острови и на континента нещата са доста добри“, смята министърът. Той изрази своето учудване от решението на кипърските власти относно ограниченията за гърците , искащи да пъ уват до Острова на Афродита.

Теохарис коментира и субсидираната програма „Туризъм за всички“, за която през миналата седмица ресурсът е бил увеличен от 30 на 100 млн. евро. Според него интересът към нея е надминал всички очаквания. Кандидатствали са 2000 места за настаняване в цяла Гърция и 750 000 души, въпреки, че тя е била предвидена за 250 000 човека.

В началото на миналия месец стана ясно, че програмата за социален туризъм за първи път включва и субсидиране на фериботните билети, а максималната продължителност на нощувките се увеличава от 5 на 6. Префектурата на Еврос (районът на Западна Тракия), се добавя към специалната рамка от 10 нощувки, като субсидията за там е 100%. Чековете трябва да се използват за нощувки в периода от 1 август 2020 г. до 31 юли 2021 г. в места за настаняване, вписани в туристическия регистър на страната. До 10 нощувки може да се реализират по програмата и на островите Лесбос, Лерос, Самос, Хиос, Кос. В тази връзка местни медии коментират, че на някои от тези парчета суша в Егейско море туризмът е в упадък и причината не е само в кризата с коронавируса, но и заради многото нелегално пристигнали от Турция бежанци, настанени от години в лагери там. До 6 нощувки пък е лимитът за останалата част на Гърция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *