79 нови случая на коронавирус у нас за денонощие, починали са 8 души

79 нови случая на коронавирус у нас за денонощие, починали са 8 души

79 са новите случаи с коронавирус у нас за денонощие, съобщиха от единния информационен портал. Данните са към 00:00 ч. на 23 юни. 119 556 Направени PCR тестове към 23 юни 2020 г. 2 776 са направени за последното денонощие.

3 984 са потвърдените случаи. 1 606 са активните случаи. 341 са хоспитализирани, а 11 са в интензивно отделение. Починали са осем за последното денонощие. Общо загиналите са 207.

Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата – кърпа, шал, шлем – е задължително на всички закрити обществени места, става ясно от заповед на здравния министър. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения.

Всички спортни мероприятия могат да се провеждат пред публика при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка или при спазване на дистанция от 1,5 м.

При провеждане на футболни мачове се допуска публика до 1000 души на сектор при условията, посочени по-горе.

Правилото за до 50% заетост от общия капацитет на местата важи и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, за провеждането на културни и развлекателни мероприятия на закрито и открито, за дискотеките и нощните заведения, както и за сватби, балове други масови събирания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *