НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

60% от французите са недоволни от президента Макрон

Близо 60% от хората във Франция са недоволни от президента Еманюел Макрон и премиера Жан Кастекс, разкри ново онлайн проучване, цитирано от Анадолската агенция и БГНЕС.

Проучването е проведено от Френския институт за обществено мнение (IFOP), и в него са участвали общо 1936 души на възраст над 18 години.

Според резултатите 60% от хората са заявили, че не са доволни от управлението на Макрон, който в момента е под карантина поради заразяване с коронавирус. 59% са заявили, че са недоволни и от премиера Кастекс.

Проучването показа, че популярността на Maкрон е спаднала с три процентни пункта до 38% през декември. Популярността на премиера е спаднала с два процентни пункта до 37%.

Друго проучване, проведено през ноември, също показа, че седем от 10 французи в страната не вярват на администрацията на Макрон по отношение на борбата с пандемията и оценяват правителствените мерки за борба с епидемията като “непоследователни”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *