НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

59% спад очаква гръцкият туризъм през третото тримесечие

59% спад очаква гръцкият туризъм през третото тримесечие. Това прогнозира Институтът на Асоциацията на гръцките туристически предприятия (INSETE) прогнозира по-бавно възстановяване на приходите от възстановяването на пристиганията, но не и преди следващата година за гръцкия туризъм, пише „Катимерини“.

Според анализа озаглавен „Пандемията на COVID-19 и гръцкия туризъм“ обаче, продължителността на кризата не може да се определи точно спрямо предишни кризи, защото сегашната, причинена от китайския коронавирус има много специални характеристики.

За второто тримесечие приходите се очаква да бъдат с 26% по-ниски на годишна база. Най-големи най-вероятно – около 59% ще са те през третото и най-ниски – 11% в периода октомври-декемврия, трето: 59: 59). %, четвърто: 11%, въз основа на данните от граничното.

Постъпленията от пътувания през 2019 г. В Гърция възлизат са били 18,179 млрд. евро или с 13% повече в сравнение с 2018 г., сочат окончателните данни на Банката на Гърция. Увеличението се дължи на ръста на средните разходи за пътуване с 48 евро или 9,9%, на 535 евро, от 486 евро през 2018 г., както и на по-големия на входящ трафик на пътуващите от страни извън ЕС с 2,8%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *