57 са новозаразените с коронавирус, четирима са починали

57 са новозаразените с коронавирус, четирима са починали

57 са новозаразените лица в България, като от тях са 15 в болница. Пет нови са случаите на заразени медици – в „Пирогов“, както и в болниците в Пазарджик и Сливен.

На летище „София“ са констатирани с клинична симптоматика и с повишена температура две дечица, които са отведени в болнично заведение за тестване и допълнителни изследвания.

В момента в болниците са 316, като 37 от тях са в интезивно отделение. До момента излекуваните у нас са 342, 21 нови.

Починалите в последното денонощие са четирима – трима мъже, съответно в София, Враца и Гара Орешец, както и една жена от Ямбол. И четиримата са с придружаващи заболявания. Общият брой на починалите в България вече е 78.

Огнище на коронавирус в Ямбол. Полиция е отцепила квартал в града, съобщи Нова телевизия.

11 души са заразени с коронавирус през вчерашния ден, има и починала 55 годишна жена, а голяма част от новозаразените са нейни роднини. От късно снощи, хората в квартал „Райна Княгина“ са под частична блокада, на входа и изхода на квартала има КПП–та, през тях може да се преминава само по неотложност, а това се декларира.

Всички в отцепения квартал са задължени да носят маски и шалове и на закрито и на открито. На място в квартала ще има и жандармерия. Областния управител на Ямбол Димитър Иванов съобщи, че всички контактни лица ще бъдат тествани, има 28 контактни лица на една от починалите там, поясни той. Починалите хора са двама за последната седмица, разясни още Иванов. Всички работещи от квартала са пуснати в отпуск от работодателите си. В квартала има 7 улици и три блока, а движението там е еднопосочно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *