4 причини връзката ви да е толкова неромантична

Колкото и да не сте романтични, колкото и да ви е смешно, когато гледате романтична двойка как се гушка на пейка в парка, все в някакъв момент вероятно ще ви се прииска да се почувствате романтично с партньора си. Въпреки това обаче връзката ви е ужасно неромантична. Липсата на романтика може да не ви пречи известно време, но в даден момент е възможно да се надигне напрежение, да предизвика дразнене, да обтегне отношенията ви с партньора.

Още по-трудно е, когато единият партньор е романтична натура, а другият не. Несподеленото разбиране за една романтична връзка може да създаде истински проблеми в бъдеще.

Защо връзката ви е толкова неромантична?

С партньора ви сте заседнали на едно място

Във връзката ви вероятно няма романтика, защото се чувствате заседнали на едно място, лишено от страст във всеки смисъл. Спорите за едно и също нещо всеки път. Дори да се скарате, винаги се стига до една и съща задънена улица, към която ви водят нерешените проблеми преди това. С това натрупване на напрежение връзката определено се руши. Тя не само губи романтиката си, но и разрушава основите, върху които стъпва. Рутината, в която сте навлезли, ви кара да се чувствате заседнали сякаш живеете заедно ден за ден. Не определяте връзката си като щастлива, нито като нещастна. Безразличието е тих убиец на всяка връзка.

Гняв, неодобрение, несъгласие са само част от чувствата, които изпитвате

Едни от най-големите убийци на страстта и романтиката във връзката са негативните чувства, които изпитвате към партньора си. Тях винаги ги има, защото една връзка не може да е напълно безоблачна, но те са преодолими, ако има разбирателство между партньорите. За да изгладите проблемите помежду си и да възстановите романтичното си отношение един към друг е важно да разрешите проблемите, които стоят между вас. Иначе гневът и неодобрението към партньора ви ще растат, а романтичната ви нагласа към него и желанието за близост ще намаляват.

Страхувате се да се доверите

Романтичните отношения предполагат доверие между партньорите. Романтика не означава само цветя, вечери на свещи и мили погледи. Романтичната връзка предполага желание за близост в интимен и физически план, в емоционален и духовен смисъл. Ако си нямате доверие, романтичното пламъче между вас ще гасне бавно. Връзка без доверие трудно може да просъществува, камо ли романтична връзка.

Имате различни представи за любов и романтика

Случва се непрекъснато. Влюбени двойки, които се опознават с течение на времето и все повече осъзнават по колко различен начин мислят и гледат на живота. Причините за разногласията може да са основателни и може да са сигнал, че не сте един за друг. Но може и да са незначителни и лесни за преодоляване с комуникация и компромиси. Ако ги обсъдите открито ще ви е по-лесно да разберете къде се крият проблемите ви, пише az-jenata.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Пустата Венеция се приготвя за бъдеще без тълпи от туристи
Next post КНСБ иска още 20 дена платен отпуск за майките