НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

26 мигранти са заловени при полицейска акция в София

26 нелегални мигранти са заловени при полицейска акция рано тази сутрин на улица „Царибродска“ 65 в София, съобщи БНР. Хората са от Сирия, Ирак и Мароко.

Мигрантите ще бъдат отведени в Трето РПУ в столицата. След като бъдат снети техните обяснения, ще бъдат откарани в някой от мигрантските центрове – на Агенцията по бежанците или на МВР в София.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстои да бъде изяснено дали адресът е бил „депо“ за нелегални имигранти, откъдето те са извозвани към българо-сръбската граница.

В последните няколко месеца сред задържаните има все повече мароканци. Експерти коментират, че причината за това е, че западноевропейските държави да са засилили мерките за сигурност в Средиземно море, а мароканците пътуват до Турция без ограничения и оттам атакуват с българо-турската граница.

Трафикантите през последните месеци са сменили тактиката си и карат мигрантите до София или директно до Сръбската граница, а не както преди – да ги изоставят на АМ „Тракия“, коментират още експерти.