25 години без пророчицата Ванга, почитат я в Рупите на 7-ми

25 години без пророчицата Ванга, почитат я в Рупите на 7-ми

Тази година се навършва четвърт век без пророчицата Ванга. Стотици миряни ще бъдат в манастирския комплекс на ясновидката в местността Рупите на 7 август /събота/. Те ще почетат паметта на ясновидката, която си отиде от този свят на 11 август 1996 година. За 25-годишнината от нейната кончина се очаква да дойдат и руски граждани.

Свещеник ще отслужи в 11,00 часа панихида и заупокойна литургия на гроба на Ванга до храма „Света Петка Българска“, който бе издигнат по нейна воля и заръка.

„И тази година ще има хора от цялата страна. Някои пристигат още в петък и нощуват в района. Идват от всички краища на България. Всички ги води тук делото на баба Ванга, която през целия си живот поматаше на хората в бда”, каза управителят на комплекса – Серафим Иванов. След църковната служба на миряните ще бъде раздадена постна храна. Те ще опитат някои от любимите на Ванга ястия – лозови сарми, чушки, боб. Няма да се пращат специални покани на никой. Всеки обаче е добре дошъл, за да засвидетелства уважението си към паметта на пророчицата. Миряните ще могат да отдъхнат в района зад църквата, където бяха направени нови 6 беседки, каза още Серафим Иванов.

Той разкри, че голямо честване ще има в Рупите на 3 октомври тази година, когато се навършват 110 години от рождението на Ванга. Тя е родена на тази дата през 1911 година в Струмица.