19 са новите случаи на коронавирус у нас, епидемията утихва

19 са новите случаи на коронавирус у нас, епидемията утихва

19 са новите случаи на COVID-19 у нас. От тях в болница са 9 души, други 10 са на домашно лечение. Общият брой на заразените в България са 2538.

1220 теста са направени за вчерашния ден. Над 60 000 са общо PSR тестовете, съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

„Влизаме в етап на угасване на епидемията, но въпреки това не трябва да се намаляват броя на тестовете. Така можем да хванем клъстери“, съобщи зам.-началникът на Щаба за борба с COVID-19.

Излекуваните вчера у нас са 33 души. Общо 44% са излекуваните хора в България.

Новите случаи в Ямбол са 9. Само четирима от тях са на болнично заведение. Заразените за денонощието са 9 жени, 9 мъже и едно дете.

„Бременна жена е сред новозаболелите, но коронавирусът не е опасен за плода. При раждането ще се вземат допълнителни мерки“, разкри проф. Кантарджиев.

В Сливен има заразена жена – медик. Четирима са починали за последното денонощие: Мъж на 75-години в София, мъж на 78 г. в Сливен, 62-годишен мъж в Стара Загора и 66-годишна жена в Пловдив.

„В България случаите не са малко, защото нямаме възрастно население. Тези твърдения са на хора, които казват пред медиите, че се забавляват с пандемията. Ние не се забавляваме с епидемията. Народът спазваше мерките, повече от 90%, и не се поддаваха на манипулации“, разкри зам.-председателят на Щаба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *