19-годишно момиче загина, след като камион се вряза в столична спирка

19-годишно момиче загина, след като камион се вряза в столична спирка

Товарен автомобил се вряза в спирка на светофара на бул. „Гоце Делчев“ в София. При инцидента е загинало 19-годишно момиче, съобщи DarikNews.bg.

Сигналът за инцидента е получен в 09.43 ч. Линейката е пристигнала в 09.51 ч. Загиналото момиче е било пометено от камиона докато се е намирало на тротоара. В този момент на спирката не е имало чакащи граждани.

53-годишният шофьор е с множество наранявания. Транспортиран е в противошокова зала в „Пирогов“.

„Състоянието на шофьора е стабилно“, съобщи директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров пред медии, предаде БГНЕС.

Шефът на спешната болница информира, че всички първоначални и бързи тестове за наличие на вредни субстанции в организма му са отрицателни. Ще бъдат направени и кръвни тестове.

Мъжът е докаран в „Пирогов“ в дезориентирано състояние без сериозни травми.

„Търсим късни поражения, които биха се проявили. В момента диагнозата е комоцио“, информира още д-р Валентин Димитров.

Разследващите от СДВР, дошли на място, заявиха, че водачът е чист по административно-наказателния регистър. Няма предишни нарушения на пътя.

„Тепърва ще се събират доказателства, има свидетели на инцидента и камери“, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

„В района на пешеходната пътека въпросният камион, превозващ минерална вода, не е спрял и е блъснал момиче, в резултат на което го влачи около 20 метра. Впоследствие катастрофира в спирката. Няма други пострадали“, заяви зам. градският прокурор Ивайло Илиев.

„На този етап няма следи от спирачен път, но предстоят експертизи. На мястото има камери, ще се изземат записи. Свидетелите са в шок, но са дали информация. Скоростта вероятно е била много висока“, допълни Илиев.
Причините за тежкия инцидент тепърва ще се изясняват.