НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Шофьорът, прегазил Ванча от Чикаго, оставен в ареста

Шофьорът, който е обвинен за това, че е предизвиквал катастрофа, в която загина Ванча Байлова, дългоготишна жителка на Чикаго и 22-годишния Тодор Тодоров, беше оставен в ареста.

Тежката катастрофа стана на пътя Бъргас – Созопол. Двете жертви били спрели след лек пътен инцидент. Тогава 34-годишният Камен Филипов ги прегазил с автобуса си, пише bg-voice.

Въпреки зачестилите сърдечни кризи, заради които на няколко пъти е викана линейка в ареста, Филипов остава зад решетките, решиха окръжни магистрати от Бургас на 16 април. Те изтъкват, че към този момент няма нови обстоятелства по делото, макар тезата на защитата да е съвсем друга – че е разколебано обоснованото предположение за авторство на деянието.

Оставяйки Филипов в ареста съдът посочва, че разследването е в начална фаза и в последствие ще бъдат направени експертизи, които да установят точната скорост на движение на автобуса, управляван от обвиняемия.

По делото е изготвена съдебно – психиатрична и психологична експертиза , според която актуалното здравословно състояние на Камен Филипов съответства на обективните обстоятелства, в които се намира той. Експерти излизат със заключението, че не се касае за заболяване, което да води до основание за изменение на мярката за неотклонение. Според близки на Филипов, който е с двойно гражданство /българско и турско/ той страда от сърдечна недостатъчност, която лекувал в Турция преди катастрофата. Най-вероятно веднага след празниците Филипов ще обжалва решението на окръжния съд пред апелативни магистрати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *