НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Шведска лаборатория: Навални е отровен с „Новичок“

Оус Скот – служител на Шведския изследователски институт за отбрана (FOI), който е изследвал пробите на Алексей Навални твърди, че резултатите от тестовете показват отравяне с невротоксин от групата вещества“Новичок“, предаде ТАСС.

Изданието „Шпигел“ отбелязва, че Германия е изпратила проба от кръвта на Навални до отдел на института, разположен в град Умео, след като лаборатория на Бундесвера е открила отрова в тялото му.

„Можем недвусмислено да потвърдим, че пробите на г-н Навални са съдържали невротоксин от групата „Новичок“. Те са изключително токсични. Една капка може да убие човек“, каза Скот пред „Шпигел“. Скот ръководи отдела по химични, биологични и радиоактивни вещества в института.

Изданието отбелязва, че Скот не е предоставил „по-подробна информация за версията на „Новичок“, открита в кръвта на Навални“.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отбеляза, че фактически ще започнат следствени действия около ситуацията с Навални, ако се потвърди наличието на отровно вещество, а разследването ще бъде открито и де юре.

На 7 септември берлинската клиника Charite съобщи, че състоянието на Навални се е подобрило, той е изваден от кома и изключен от вентилатора. Вчера Навални публикува първата си снимка, след като излезе от кома, и каза, че вече диша сам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *