НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

„Шарли Ебдо“ пуска отново фаталните карикатури на Мохамед

Френският сатиричен седмичник „Шарли Ебдо“ ще отпечата в новия си брой карикатурите с пророка Мохамед, които превърнаха изданието в мишена на терористите през 2015 г., съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Новият брой на вестника ще излезе на 2 септември, когато е началото на големия съдебен процес по делото за терористичния акт. Публикацията ще бъде съпроводена от думите на карикатуриста Рис: „Никога няма да се предадем и да се подчиним на чужда воля“.

Въоръженото нападение на братята Саид и Шериф Куаши срещу парижката редакция на „Шарли Ебдо“ беше извършено на 7 януари 2015 г., при което бяха убити 12 души, включително двама полицейски служители, които охраняваха журналистите, получили множество заплахи от страна на радикални ислямисти. Нападението беше осъществено скоро след публикуването на 12 карикатури на пророка Мохамед.

На предстоящия съдебен процес пред правосъдието ще се изправят 14 обвиняеми и ще бъдат изслушани множество свидетелски показания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *