Чужденците очаровани от Хераклея Синтика и винените изби в Мелник

Чужденците очаровани от Хераклея Синтика и винените изби в Мелник

Петрич и Сандански представиха съвместно Долината на Струма. Участваха в междунароведн форум за винен туризъм IWINETC.

Форматът е престижно ежегодно събитие, което събира професионалисти и експерти в областта на винения и кулинарен туризъм от цял свят. На конференцията присъстваха около 100 участници от 50 държави. Атрактивно и интересно представяне на региона, винени дегистации и участие с презентация в дискусионния панел бяха добра основа за работни срещи и директни партньорства.

Група от участниците продължиха с посещение на място в Долината на Струма. Водещи туроператори от Япония, Германия, Великобритания, Швеция, САЩ и Индонезия пристигнаха специално, за да се запознаят отблизо с възможностите на региона.

Посетиха Сандански, Мелник и винарните в района – “Златен Рожен”, “Вила Мелник”, както и Ретро музея. Гостите бяха очаровани и от Античен град Хераклея Синтика, Исторически музей Петрич, винарна “Орбелия“, винарна “Рупел” и хотелски комплекс “Мантар”.

Впечатлени от богатото културно наследство, красивата природа и изключителните вина в красивите и добре организирани винени изби, туроператорите затвърдиха намерението си за последващи и организирани посещения в Долината на Струма.