Чех, бутнал немски турист от стената на замък, ще лежи 10 години в затвора

Чех, бутнал немски турист от стената на замък, ще лежи 10 години в затвора

Чешки съд в Бърно осъди мъж на повече от 10 години затвор за това, че е бутнал германски турист от стената на замъка Шпилберк – популярна туристическа дестинация в града, датираща от средновековния период, съобщи ДПА, цитирана от БТА, като се позова на Чешката новинарска агенция.

Тридесет и седем годишният мъж, който празнувал ергенското си парти с приятели и роднини в началото на септември миналата година, когато било извършено нападението, ще трябва да плати и обезщетение на жертвата, равняващо се на около 16 000 долара. Мъжът има право да обжалва решението на съда.

По време на изслушванията съдът установи, че подсъдимият е разговарял с германския турист, който е седял на стената на замъка. Подсъдимият бутнал мъжа, който паднал от височина от около шест метра. При инцидента получил фрактура на два прешлена и травми по гърба.

Съдията по делото Мартин Върбик определи деянието като „израз на пълно пренебрежение и незачитане на живота на друг човек и като напълно непровокирано престъпление“. Той уточни, че преди нападението между двамата мъже не е имало никакъв конфликт.

Адвокатите на подсъдимия призоваха за оправдателна присъда, като заявиха, че е имало объркване на самоличността.