НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Чехия иска отрицателен тест от българските работници

Работниците от три страни от ЕС – България, Румъния и Португалия, ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус на работодателите си в Чехия, предаде АП.

Изискването ще влезе в сила в понеделник, съобщи чешкият министър на здравеопазването Адам Войтех. Той уточни, че мярката е предприета заради нарастващия брой заразени чуждестранни работници. Войтех допълни, че тестът не трябва да е по-стар от 4 дена.

Отрицателен тест трябва да представят също гражданите на Швеция, както и на страните извън ЕС, които не са в европейския „зелен” списък. В противен случай пътниците, които идват от тези държави, ще бъдат поставяни под карантина.

От вчера чешките власти затегнаха отново ограничителните мерки заради коронавируса в североизточната част на страната, където има местни огнища на заразата. Хората там са длъжни да носят маска в обществения транспорт и на закрити публични места. Забранява се събирането на повече от 100 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *