Четири деца пребиха до смърт мъж във Видинско

Четири деца пребиха до смърт мъж във Видинско

Четири деца пребиха до смърт мъж във Видинско, пише DarikNews.bg по информация съобщена от полицията.

На 2 януари двама жители на Гъмзово са подали сигнал за нанесен побой – късно вечерта на 1 януари, на техен съселянин. Те са видели мъжа да лежи в двора пред къщата си.

Униформените са открили безжизненото тяло на 59-годишен мъж с видими следи от насилие. Оперативна група и следовател, в присъствието на съдебен лекар, извършили оглед на местопроизшествието. Тялото е транспортирано за аутопсия.

За извършеното тежко престъпление са установени и задържани 3 лица, а четвъртото, което е едва на 10 години, е под полицейска закрила. Повдигнати са обвинения за извършено убийство.

Днес ще бъде внесено искане за мярка „задържане под стража„, която да бъде разгледана от Окръжния съд във Видин. Лицата са непълнолетни – на 15, 16 и 17 години. Причина за престъплението е злоупотреба и употреба на алкохол„, заяви Владислав Влашев – говорител на прокуратурата във Видин, цитиран от БГНЕС.

„Според разследващите органи, причината е била шише ракия, което те са закупили от убития и не са я харесали. Причината е била, че не е била хубава, върнали са я, човекът им върнал парите“, разкри още шокиращи подробности за убийството кметът на село Гъмзово Венизел Флоров по NOVA.
„Според разследващите органи той е бит, ритан с твърд предмет със счупена долна и горна челюст, череп, разкъсани устни“, разказва кметът на селото за щетите след побоя, нанесен на Борислав Бориславов.

Младежите са известни на полицията. Били са уличавани в дребни кражби до сега. Хората в селото са потресени от случилото се.

Следобед видинският окръжен съд ще гледа мярка за неотклонение на трите непълнолетни момчета, привлечени в качеството на обвиняеми за смъртоносен побой над мъж в с. Гъмзово.

Убитият е самотноживещ, в селото го познават като трудолюбив и добър човек. Има оранжерия, лозенце и периодично е работил по програми за заетост към кметството, казва кметът на село Гъмзово Венизел Флоров.

Старши комисар Петър Коцин, директор на Областна дирекция на МВР -Видин разкрива, че непълнолетните лица – А.К. (на 17 години), Н.Г. (на 16 години) и К.С. (на 15 години) са роднини и са известни на полицията, като извършители на редица домови кражби. И трите момчета не ходят редовно на училище, за десетгодишното момче не е ясно дали посещава училище.