НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Чаша ябълков сок на ден стопира задуха

Натрупването на слуз в белите дробове, причинено от влиянието на неблагоприятни фактори, като различни заболявания и лоша екология, може да бъде много опасно, тъй като допринася за бързото развитие на патогенни микроорганизми, пише lechebno.com

Употребата на определени храни дава ефект на прочистване на белите дробове от вредната слуз, твърдят специалистите след провеждането на редица клинични изследвания. Има обаче натурални продукти, които помагат за прочистване на белите дробове от натрупаната слуз, подобряват защитата на дихателната система от въздействието на мръсния въздух и улесняват дишането.

Ябълките са сред най-ефикасните плодове. Техните фенолни съединения и флавоноиди са известни със способността си да намаляват възпалението на дихателните пътища, което активира натрупването на вредна слуз.

Проучване, публикувано от Европейския респираторен журнал, показа, че хората, които пият по една чаша натурален ябълков сок на ден, страдат по-рядко от задух. Идеален защитник срещу рак на белия дроб пък е чесънът.

Наскоро проведено проучване установи, че хората, които два пъти седмично консумират по три скилидки суров чесън, намаляват риска си от развитие на рак на белия дроб с 44%. Пикантният зеленчук съдържа флавоноиди, които стимулират производството на глутатион – вещество, което ускорява елиминирането на потенциални токсини и канцерогени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *