Чай с оцет против камъни в бъбреците

Чай с оцет против камъни в бъбреците

Бъбреците заедно с пикочопроводите и пикочния мехур образуват пикочния апарат. Бъбреците са едни от най-важните органи, а нарушенията на функцията им, както и на пикочния мехур са опасни за живота.

Най-сериозните болестни признаци са силна жажда, бледност, прекомерна умора, подути клепачи, пробождащи болки в кръстната област, смущения при уриниране, червеникава или мътна урина. А при заболяване на мехура – пареща болка при уриниране и чести позиви за уриниране.

Бъбречните заболявания не е задължително да се лекуват само с медикаменти.

Често се повлияват добре от пиенето на лековити билкови чайове. Билковите чайове стимулират бъбречната дейност, обезводняват, дезинфекцират и обезболяват. Те са подходящи за лечение на остри и хронични бъбречни възпаления, при пясък и камъни в бъбреците, както и при заболявания на пикочния мехур.

Сред най-целебните е чаят от полски хвощ, смесен с плодов оцет. Една с. л. полски хвощ се запарва в 1/2 л вряла вода за 5 минути. Прецежда се и се смесва с 1 ч. л. плодов оцет. За профилактиране на образуването на камъни в продължение на 6 седмици се пият по 250 мл неподсладен чай 2 пъти дневно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *