Цяло семейство антиваксъри умря за една седмица

Цяло семейство антиваксъри умря за една седмица

Цяло семейство антиваксъри умря за една седмица. Цяло семейство антиваксъри умря за една седмица.

Ваксинираният Франсис Гонкалвес се простил с брат си Шаул, татко си Басил и майка си Шармейн, които се разболели на 10 юли, след като се срещнали на семейна вечеря.

Франсис вярва, че те са се заразили с Ковид от баща им Басил, който няколко дни преди това бил в болница, за да лекува друго свое заболяване.

Франсис, който живее в Кардиф, казва, че неговото семейство, което се преместило да живее в Лисабон, не искало да се ваксинира, понеже били заблудени от прекалено многото антиваксърска фалшива информация. Той ги умолявал да се ваксинират и да не попадат под влиянието на конспиративни теории.

Той разказва пред „Сън”: „Татко постъпи в болница, за да си лекува камъни в бъбреците и мислим, че там се е заразил с вируса. Два дни по-късно те се събрали заедно с брат ми на вечеря в неговия апартамент. След това приятелката на брат ми Шаул се обади и каза, че той се чувствал много зле. По това време и родителите ми се чувстваха доста зле. Ден по-късно татко ми писа, че и тримата са постъпили в болница. И тримата починаха там в разстояние на една седмица”.

Семейство Гонкалвес им се мести да живее от Южна Африка в Кардиф, Уелс през 2015 г. Една година по-късно братът и родителите на Франсис се местят в Португалия.