Циганите, пребили командос във Войводиново, пак в издънка

Циганите, пребили командос във Войводиново, пак в издънка

Братята Борис и Асен Пакетови, които бяха осъдени за побоя над 33-годишния ефрейтор Валентин Димов във Войводиново, са били глобени по Указа за борба с дребното хулиганство, пише Traffic News. Двамата били засечени от патрул на Първо РПУ , докато се движели без маски в в район „Южен“. Полицаите ги извикали в районното да им съставят актове и там установили , че документите за самоличност на двамата били повредени.

Накарали ги да ги предадат, тъй като в този вид не могат да бъдат използвани и ги предупредили, че трябва да си извадят нови. Това очевидно подразнило двамата братя, които станаха известни точно заради сприхавия си нрав и агресивното си поведение. Двамата се нахвърлили с обиди и псувни срещу униформените и накрая се озовали в ареста.

Вчера те са били изправени пред съда, който ги е глобил по 300 лева по бързата процедура.

Точно преди година Пакетови се споразумяха с прокуратурата за условни присъди за причиняването на средна телесна повреда.

По-малкият брат Борис Пакетов получи 1 година условна присъда с 3 години изпитателен срок, а 22-годишния Асен бе осъден на 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Припомняме, че Димов, който е военен в Специализираните сили, бе пребит на 6 януари 2019 г. заради забележка на улицата, а в следствие на това лежа в болница.

Военослужещият слязъл от колата да отправи забележка за неправилно пресичане на двамата братя, като подчертал, че само бързата реакция и добрите спирачки са предотвратили произшествие с тях. От там нататък един от двамата хваща якето му, намята го на главата му и започват да нанасят ударите.

След побоя последваха масови протести във Войводиново и агресивните ромски фамилии бяха прогонени от селото, а незаконните им къщи – разрушени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *