Цветан Соколов: В националния отбор има потенциал и проклятие

Цветан Соколов: В националния отбор има потенциал и проклятие

Българският национален отбор по волейбол има огромен потенциал, но над него тегне проклятие. На това мнение е лидерът на тима ни Цвяетан Соколов. Диагоналът попадна в рубриката „Играч на седмицата“ на сайта на международната федерация – FIVB, където даде кратко интервю.

„За съжаление с националния отбор често бяхме много близо до медалите, но не достатъчно. Искрено се надявам това да се промени с течение на времето, защото вярвам в новото поколение и виждам големия потенциал, който има. Надявам се да успеем да преодолеем това проклятие, защото смятам, че България го заслужава“, каза Соколов.

Исполинът от дупнишкото село Ресилово говори и за детството си. „Бях диво дете. По цял ден бях навън – в детството ми имаше много смях, свобода и разбира се доста пакости. Обичах да играя футбол и в ранните си години не мислех, че ще започна да тренирам волейбол. С този спорт се срещнахме се случайно. Треньорът на Марек дойде при мен и ме попита дали искам да опитам да играя волейбол. Реших да пробвам, главно защото по този начин нямаше да ми се налага да стоя вкъщи и да работя в градината. Това, което ме накара да се влюбя в него, са динамиката и стратегическото мислене, което трябва човек да има, за да може да разрешаваш определени ситуации за секунди, както и силните емоции, които винаги съм изпитвал от първия момент“, обясни Соколов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *