Цветанов: Създадоха виртуално пространство на Борисов, за да си изкара мандата

Цветанов: Създадоха виртуално пространство на Борисов, за да си изкара мандата

Създадоха виртуално пространство на Борисов, за да си изкара мандата. Това каза лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов във вторник вечерта в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и ТV1. По думите на Цветанов премиерът Бойко Борисов държи на личното си оцеляване, както и на прокарването на руските проекти през България.

Попитан до колко се припознава с управлението на ГЕРБ Цветанов заяви, че за много от нещата е разбрал много късно, а има и такива, за които дори не е знаел. Друг факт, от който ясно се разграничава, а резултатите са видими са проведените местни избори от 2019 г. и тук се вижда зависимостта на управлението от ДПС.

Също така Цветан Цветанов даде пример с действията на Пламен Орешарски 2013-2014 г. и как проектът „Южен поток“ беше приоритетен за правителството тогава, а сега сме свидетели на „Турски поток“, който освен санкции нищо добро няма да донесе за България.

„Цялостното управление на страната ни е в джипка, далеч от институциите. Министър-председателят управлява отдалеч с един-двама спътници. Всички, които са около него му създадоха едно виртуално пространство, за да си изкара мандата“, е на мнение председателят на „Републиканци за България“.

На въпрос как може да се разграничи от управлението на ГЕРБ Цветанов каза, че винаги е защитавал много ясно всички евроатлантически позиции на държавата ни.

„Аз съм участвал в първия мандат на правителството в изпълнителната власт, тогава спряхме АЕЦ „Белене“. След оставката на министър Веселин Вучков 2014 г. и назначаването на Румяна Бъчварова за шеф на МВР, не съм имал отношения към действията на изпълнителната власт“, подчерта той.

„Кризата с коронавируса е на саморегулиране, тя не се управлява, налице е абсолютен хаос. Пропуснати са мерки в последните 7-8 месеца. Легловата база е разширена, но качествата и условията за болните и работещите в болнични отделения остават непроменени“, припомни бившият втори в ГЕРБ.

Недопустимо е един управленец, да създава хаос, а точно това се случва с противопоставянето на детските надбавки и увеличаването на парите за служителите на МВР и здравните работници.

Относно натиска, който се оказва върху фирмите, Цветанов даде за пример, че сме свидетели и на това през последната една година от управлението на ГЕРБ. Такива примери са „Монбат“, „Хиполенд“ и „Булметал“.

Според председателя на новосформираната партия живеем във време, в което всички очакваме парламентарните избори, а това което ще наследим от това правителство е дълг от 10 млрд. лв.

„Политическо ли е поведението да кажеш, че до март ще даваш на пенсионерите по 50 лв.“, попита Цветан Цветанов.

В момента няма управление на кризата – в НОИ увеличението на дефицита ще стане от 4 на 6 млрд. Увеличението на средства, на които сме свидетели да се раздават е насочено единствено и само в бюджетните организации, за бизнеса отново нищо не се прави, коментира бившият вицепремиер.

Относно действията на правителството за Западните Балкани Цветанов е категоричен, че това е голяма грешка, която прави България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *