Цветанов присъства на Света литургия, отслужвана за празника на Търново

Цветанов присъства на Света литургия, отслужвана за празника на Търново

Председателят на ПП „Републиканци за България“ и водач на великотърновската листа с кандидати за народни представители Цветан Цветанов спази дългогодишната си традиция да присъства, от самото начало, на Светата литургия, отслужвана за празника на Велико Търново. Днес Велико Търново отбелязва знаменитата победа на цар Иван Асен ll при Клокотница, както и делото на благодетелите на града.

Литургията започна рано сутринта и на този 22 март, ръководена от Великотърновския митрополит Григорий. Заради ограничителните мерки и затворени музейни обекти, службата по изключение се състоя, не в емблематичната църква „Св. 40 мъченици“, а в Катедралния храм „Свето Рождество Богородично“.

Заедно с Цветан Цветанов на богослужението присъстваха и кандидатите от листата с номер 21 – Борислав Ангелов, Стефан Дойкин, Андрей Маринов, Фикред Ферадов, Пламен Маринов, Николай Драков, който е и областен координатор на Републиканци за България и Иван Станев, координатор на секторна политика „Електронно управление“ в партията.