Царският внук влиза в битката с Covid-19 – княз Мирко e дипломиран лекар

Царският внук влиза в битката с Covid-19 – княз Мирко e дипломиран лекар

Княз Мирко Панагюрски — внукът на цар Симеон Втори, се подготвя да влезе в битката срещу COVID-19, пише „Телеграф“. Най-големият син на Княз Кубрат и Княгиня Карла е дипломиран лекар и очаква да бъде отзован от властите в Испания и да се присъедини към колегите си, борещи се с коронавируса.

Съвсем наскоро 25-годишният Княз Мирко завърши медицина в университета в Навара, като има преминати тестове по специалността и в Щатите. Преди да започне епидемията от корона вируса, царският внук трябваше да стартира своята специализация по хирургия. Със започването на кризата обаче, всички специализации бяха отменени, а Княз Мирко се изолира в дома на родителите си край Мадрид. Да бъде лекар била детската мечта на Мирко. Той искал да прилича на своя баща. Княз Кубрат е един от признатите хирурзи в Испания.

Мирко има двама братя – Лукас и Тирсо. Лукас също учи медицина. Мирко е почитател на колоезденето, водните спортове, ските и лова. Той се занимава и с благотворителна и доброволческа дейност. Синът на Кубрат Сакскобургготски и Карла Ройо-Виланова е и сред най-желаните ергени в Европа.

От седмица насам от екипа на Симеон Втори публикуват на официалния му сайт във Фейсбук архивни снимки на Царя. Кадрите са от Фонд “Цар Борис и Царица Иоанна” от Дворец Врана. Една от снимките е от 1965 г и на нея Негово Величество Царят е в Ангола. Друг от кадрите пък умилява почитателите на царското семейство. Той е от 1942 г и е направен в Двореца в Кричим. На него позират младият престолонаследник Княз Симеон Търновски и Н.Ц.В. Княгиня Мария Луиза, заедно с дакела им Джони. На странуцата във Фейсбук са публикувани и архивни фотоси на Цар Борис III.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *