НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Хърватия и Турция са предпочитани от собствениците на супер яхти

Хърватия и Турция започват да изместват Испания като предпочитани дестинации за международните супер яхти през това лято, пишат от Bloomberg TV Bulgaria.

Редица европейски страни започнаха отново да въвеждат рестрикции, за да избегнат създаването на нови огнища на COVID-19, затова ултрабогатите решават да променят част от традиционните си места за акостиране.

Поне 63 мега яхти вече са отплували от Труция, най-много от 2017 г. насам и 26 повече спрямо това време на миналата година, сочат данни. Новината е добра за държава, чиято валута се срина до рекордни нива спрямо долара след отлива на чуждестранен капитал.

Турция отдавна е любима дестинация на руснаците за летни почивки. Миналата седмица Русия отмени забраната за пътувания и оттогава 80 полета, превозващи 23 хиляди туристи, са пристигнали в Анталия само за един ден, съобщи Daily Sabah.

Още в ранните етапи на здравната криза Турция се разглеждаше като сигурна дестинация по отношение на COVID-19 от богатите туристи, което пък се отрази в увеличаването на броя на яхтите там през юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *