Христо Гаджев: Служебното правителство се опитва да „изчегърта“ цяла София от Плана за възстановяване

Христо Гаджев: Служебното правителство се опитва да „изчегърта“ цяла София от Плана за възстановяване

„Партия ГЕРБ върши работа и всеки един от гражданите в кварталите на София може да се убеди в това. За нас е важно да продължаваме да работим, така че българските граждани и гражданите на София да могат с очите си да видят всичко изградено“. Това каза по време на среща в „Северен парк“ водачът на листата на 24 МИР и заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов.

„Северен парк“ е един от примерите, че ГЕРБ инвестира не само в инфраструктура и пътища, но и в социална среда и зелени площи, за да могат хората освен по-лесно да стигат до работа с добър транспорт, да имат и къде да прекарват свободното си време в качествено пространство“, добави кандидатът за народен представител от 25 МИР Христо Гаджев.

„Това, което ни притеснява и ще се борим срещу него са опитите на служебното правителство да „изчегърта“ цяла София от Плана за възстановяване и устойчивост“, добави Гаджев. Той уточни, че средствата за канализация на Волуяк, Кремиковци, Панчарево и Ботунец ще изчезнат ако служебното правителство продължава да работи по този начин.

Гаджев добави, че в новия програмен период средства за метро не са допустими, затова Планът за възстановяване и устойчивост е механизмът, по който да се разшири софийското метро.

„Служебното правителство и МС в лицето на вицепремиера Петканов заявиха многократно, че искат да махнат проектите на София от Плана. Това означава, без разширение на метрото към кварталите Гео Милев, Слатина, Левски и Техпарк“, каза още Гаджев

Даниел Митов, допълни, че служебното правителство, което е правителство с ограничена легитимност води война срещи част от българската нация. Не може служебен кабинет да взима подобни драматични решение, които ще повлияят на съдбата и инфраструктурата на стотици хиляди граждани, в случая граждани на София. По никакъв начин не можем да позволим и ще протестираме срещу решения, които са прибързани и се взимат от кабинет, който не е контролиран от парламент, и който не е избран от българските граждани“, подчерта Даниел Митов.

Христо Гаджев попита останалите партии, които се борят за доверието на българските граждани къде са и защо не защитават интересите на столичани от действията на правителството, които ще ощетят София. „Къде е Мая Манолова, която преди две години обещаваше канализация на жителите на Волуяк. Днес, когато проектът за канализацията на Волуяк е готов и само трябва да бъде одобрено, но е изваден от служебното правителство нея я няма никъде“, каза Гаджев.

Даниел Митов, добави, че останалите политически формации не взимат страна по тези важни теми, тъй като са част от служебния кабинет. „И ДБ е част от служебния кабинет, и БСП е част от служебния кабинет, и Мая Манолова също. Точно те са тези, които в момента взимат решенията дали софиянци в определени квартали ще имат канализация или не, те са тези, които взимат решение дали софиянци ще имат продължения на метрото или не“, каза още Митов.