Хотелите в Приморско и Царево пълни, въпреки COVID-19

Хотелите в Приморско и Царево пълни, въпреки COVID-19

Сезонът в Приморско и Царево започна добре въпреки пандемията от COVID-19, предаде БНР. Хотелите в двата ни черноморски курорта – пълни с туристи. По думите на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов курортът е заложил на рекламна стратегия, за да привлече туристи за лято 2020 г.

„Действително има туристи. Няма как да са пълни на 100 % при положение, че 70 на сто от туристите са били западни – от Чехия, Словакия и Полша, в Китен пък – от Украйна и Русия.“, коментира той. Въпреки това те остават оптимистично настроени – в момента на територията на Приморско има и чехи, и поляци.

Според кмета на Царево инж. Георги Лапчев летният сезон е започнал още през април, когато много граждани са пристигнали в своите морски домове и са останали там по време на извънредното положение. Притесненията в градчето на Южното Черноморие са, че туристите ще бъдат много повече от очакваното.

„Недоволни са единствено тези, които получават отказ да се регистрират в хотел. Защото няма празни места, така ще е до средата на септември.“, поясни Лапчев. Градоначалникът бе категоричен, че за момента болестта не се отразява на туризма, а напротив – „ туризмът в същинското Южно Черноморие протича по брилянтен начин“.

Той обобщи, че ако интересът към Царево продължи да е толкова силен, ще бъдат достигнати миналогодишните стойности. В града вече са пристигнали първите украинци и чехи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *