Хорото за 3 март също минава онлайн

Хорото за 3 март също минава онлайн

Хорото за 3 март се премести в интернет. За шеста поредна година навръх Националния празник ще се организира събитието „Пробуждане с хоро“. За първи път обаче то ще се проведе онлайн. Коронавирусът отложи редица събития, премиери и концерти, както по света, така и у нас.

Други обаче продължават да се осъществяват, но виртуално. Мрежата прелива от предложения за различни културни прояви, уроци и семинари. Част от тях са напълно безплатни и всеки, който желае може да се присъедини. За някои пък се купуват билети по интернет, които гарантират достъпа до ивента.

Така например библиотеката при варненското Народно читалище „Елин Пелин – 1977“ организира онлайн рецитал, а община Карнобат организира онлайн конкурс по случай 3 март. Състезанието е за ученици и е в два раздела. Лично творчество – поезия и проза по зададени теми, както и рецитация на стихове посветени на Националния празник на България.

„Сдружение Азбукари“ пък пренесе традиционното хоро на 3 март в интернет. „Нека с още по-голяма инициативност, креативност, хъс и позитивна енергия сътворим заедно един страхотен вълнуващ онлайн спектакъл на 3 март! Да превърнем „дефекта“ от пандемичната обстановка в ефект! Да сътворим заедно нещо, което никой друг не е правил досега онлайн в такива мащаби.

Всички заедно за 6-та поредна година да протегнем един уникален мост на българщината! Нека покажем, че нищо не може да ни попречи да играем хоро където и да е – вкъщи, на двора, в работата, в парка, на улицата… или там, където ни заведе вашата изобретателност“, казват организаторите. Над 1500 българи вече са изявили интерес към събитието.

Междувременно, отново на 3 март, стартира и първият от три поредни семинара „Магията на билките, подправките и храните – приложна магия“. Събитието се провежда в платформата Zoom, като пакетната цена за трите дни от семинара е 90 лв. Една от темите е „Тайните на вещите жени за щастлив живот“, а друга – „Силата на тотемните животни“.

„Още от древни времена подправките и билките и храните са се използвали от вещите жени за лечение, превенция, за активиране на определени енергии, за придобиване на желани качества, за привличане на желани събития в живота им“, гласи част от описанието към онлайн семинара. Водещата обещава да научи участниците да бъдат меки и женствени, да се освобождават от напрежението, да създават романтично настроение и дори да получат покана за брак.

Друг онлайн курс пък предлага обучение по Астрология за начинаещи. Продължителността му е 4 месеца, като се провежда по една лекция седмично. Цената на курса е 80 лв. за месец. „Всяка седмица, в уточнен предварително ден и час, провеждаме на живо лекция по Skype.

Една лекция е от 2 учебни часа. По време на лекцията на екраните си виждате схеми, таблици, изображения, работа със специализиран астрологичен софтуер. След края на лекцията получавате видео и аудио запис от урока, които ще може да гледате и прослушвате многократно“, гласи част от описанието на събитието в социалните мрежи.

Освен зодиакалните знаци, базовите параметри и тълкувания на слънцето и луната, организаторите ще разказват за всяка от планетите, астрологичните домове, аспектите и др. Сред останалите онлайн ивенти, които се откриват в нета са курсове по икебана, събитийна нумерология, семейна ароматерапия, семинар езика на тялото и дори виртуално обучение по оказване на първа помощ.