НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Хиляди християни се молят за чудо в Кръстова гора

Хиляди българи се молят за чудо в Кръстова гора. Хората са тук с надежда за изцеление от всякакви духовни и физически болежки.

Румяна и Калин са брат и сестра на 9 и 10 години. Те са с рядко генетично заболяване. Майката на болните деца всяка година идва на Кръстова гора и моли за изцеление.

“Откакто идваме тук, състоянието на децата се подобри. Станаха по-спокойни. Надяваме се да се възстановят. Вярваме в чудото”, казва майката Здравка пред репортер на Glas.bg.

Тя е от района на Тетевен и заедно с бащата и бабата на децата ще нощуват под открито небе. След отслужване на вечернята, Пловдивският митрополит Николай лично благослови децата. След полунощ ще започне отслужването на тържествена Света литургия.

В навечерието на един от 12-те големи християнски празници – Въздвижение на Светия кръст Господен, по-популярен като Кръстовден, хора от цялата страна идват на Кръстова гора, където се съхранява частица от Светия Кръст Господен.

Тази година заради противоепидемичните мерки, свързани с коронавируса, ще има дезинфектанти навсякъде в храмовете, като ще се допускат вътре по-малко вярващи.

Тази вечер започват богослуженията на открито пред централния храм „Покров Богородичен“.

Християните идват преди празника, който е на 14 септември, за да пренощуват на святото място, където се съхранява частица от Светия кръст Господен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *