Хиляди германци заминават за Балеарските острови още преди официалното отваряне на границите

Хиляди германци заминават за Балеарските острови още преди официалното отваряне на границите

От следващия понеделник на 6000 германски туристи ще бъде разрешено да заминат за Майорка и други Балеарски острови край брега на Испания, съобщиха вчера испански медии, цитирани от bulgaros.ovh

Това ще стане две седмици преди официалното отваряне на границите на кралството, силно засегнато от епидемията от коронавирус.

След дълги преговори правителството в Мадрид одобри искането на Балеарските острови да изпълнят пилотен проект, съобщи вчера в. „Паис“ като цитира регионалното правителство в Палма де Майорка.

Този пилотен проект трябва да е репетиция за наплива от туристи, очаквани, когато границите бъдат отворени на 1 юли.

Така ще се провери дали мерките за сигурност са работещи на летища и в хотели.

Германските туристи са били избрани, защото се смята, че там епидемията е под контрол и е на равнище, сходно с това на Балеарските острови.

Майорка, който традиционно е най-предпочитан от германските туристи, се очаква да приеме 4000 гости през втората половина на юни.

На островите Менорка, Ибиса и Форментина ще пристигнат 2000 туристи.

Регионалният президент Франсина Арменгол и балерският министър на туризма Яго Негеруела ще обявят подробности днес.

Според съобщения, Канарските острови също преговорят с Мадрид за сходен пилотен проект. До момента няма резултат, тъй като Канарските острови са определили „по-високи изисквания за сигурност“, които включват тестове за коронавирус за всеки пристигащ, съобщи в. „Ел Паис“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *