Хилари Клинтън подкрепи Джо Байдън за Белия дом

Хилари Клинтън подкрепи Джо Байдън за Белия дом

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън обяви, че подкрепя съпартиеца си демократ Джо Байдън за президентските избори през ноември, предаде Франс прес. „Искам да се присъединя към всички онези, които ви подкрепят да станете наш президент“, заяви Клинтън, която изгуби президентските избори през 2016 г. от милиардера републиканец Доналд Тръмп.

„Помислете си колко различно щеше да е сега, ако имахме президент, който не само се вслушваше в гласа на науката и поставяше фактите пред измислиците, а и ни обединяваше“, каза тя и добави: „Помислете си какво би било, ако имахме истински президент, а не просто човек, който играе ролята на такъв по телевизията“.

Байдън, като бивш вицепрезидент и сенатор с шест мандата, се е готвил за този момент през целия си живот. Това е момент, когато се нуждаем от лидер, от президент като Джо Байън, заяви Клинтън, цитирана от Асошиейтед прес.

77-годишният Байдън благодари за подкрепата на „жената, която трябваше да е президент на САЩ“.

Двамата демократи ръководиха чрез видеоконферентна връзка от дома си дискусия за влиянието на жените при пандемията от Ковид-19.

С историческото си кандидатиране на президент Хилари Клинтън продължава да е влиятелна (и сложна) фигура в американския политически живот. Кампанията й за изборите през 2016 г. вдъхнови много жени, а резонансът от загубата й от Тръмп се усеща до днес. Кандидатките за номинацията на демократическата партия за тазгодишните избори често се сблъскваха със скептицизъм, че жена може да стане президент, припомня АП.

Байдън обеща да избере жена за свой вицепрезидент. Предвид опита й от 2016 г., Клинтън може да предложи на Байдън ценни съвети, докато той се готви за изборите през ноември.

Клинтън е поредният представител от лагера на демократите, подкрепил Байдън. Преди нея това направиха бившият президент Барак Обама, председателката на Камарата на представителите в Конгреса Нанси Пелоси и водещи сенатори като Елизабет Уорън и Бърни Сандърс.

Байдън подкрепи Хилари Клинтън през есента на 2016 г. и често повтаряше по време на сегашната кампания, че тя „щеше да е страхотен президент“.

Трябва съвсем честно да ти кажа нещо. Ще ми се сега да подкрепях преизбирането ти за президент на Съединените щати, каза Байдън на Клинтън в края на виртуалната им дискусията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *