НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Хаос по UK летищата, нашенци презаверяват билети с нови дати

Пълен хаос е тук. Летищата бяха препълнени, мои познати не знаеха до последно дали ще могат да се приберат до България. Това коментира Христина Костадинова, която от години живее в Лондон. „Аз също имах билет за февруари, но полетът бе отменен. Сега отново ще звъня до компанията, за да разбера как ще процедират. В неделя имаше полети до 17 часа, след това бяха спрени“, обясни тя.

На други наши сънародници пък били предложени други две дати за презаверка, но авиокомпаниите не възстановявали пари за билетите.

„Дори ми направи впечатление, че напоследък билетите са много евтини и се чудех защо е така. Сега разбрах причината. Иначе в Лондон паника няма. Общо взето тук всичко е затворено. Работят само хранителни вериги и аптеки. Децата бяха на училище присъствено до миналата седмица, но и те са във ваканция вече. По улиците почти няма движение. За Коледа и Нова година вече нямаме право да се събираме с други семейства“, обясни Христина. Тя изтъкна, че британците не са много дисциплинирани и може би това е причината ситуацията с вируса да се усложни.

„Според Борис Джонсън новият щам е 70% по-заразен, но няма доказателства за това. Просто това ни беше казано. Ние сме в град с трета степен на опасност и работя от миналата седмица. Дотогава всичко беше затворено“, коментира и Станимира, която живее близо до Манчестър от години и е фризьорка там.

Оказа се, че забраната за влизане в България на идващи от Великобритания обърка плановете на нашенците в Англия за предстоящите празници. Веднага след новината за пускането на заповедта на здравния министър Костадин Ангелов, във фейсбук групата на българите заваляха въпроси за полетите до страната ни и налага ли се карантина. Сънародниците ни се питаха дали ще се осъществят полетите им през следващите дни, тъй като нямали мейли от авиокомпаниите и не успявали да се свържат по телефона. Измежду десетките сериозни въпроси и отговори, както и идеи за алтернативни варианти за пътуване, се появиха и шеговити коментари като например, за плуване до Белгия и продаване на билети за 29 декември за нощен полет.

„Продавам сланина домашна, ако някой не може да излети от острова или да преплува Ламанша, и умира от глад, може и да му я подаря !!!Оляхте се с тия полети, бе, хора!!! Бъдете здрави и се наслаждавайте на празниците. Света не свършва с един изгубен полет“, написа един от членовете на групата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *