Френската полиция арестува българин, заклал овца насред улицата за Гергьовден

Френската полиция арестува българин, заклал овца насред улицата за Гергьовден

Френската полиция е арестувала българин, който е заклал по особено жесток начин овца насред улицата, съобщава френският Le Progres. Това е станало на улица „Сен Жус“, в района на Клапие в Сен Етиен.

Жителка на града не могла да повярва на очите си: овца, вързана за кола, която била заклана от мъжа насред улицата. Жената веднага се обадила на полицията, за да съобщи за зверското убийство на животното. Пристигналите на място служители арестували автора на този гнусен акт, пише Блиц.

Пред полицаите 65-годишният българин обяснил, че заклал овцата по случай националния празник (навярно вестникът има предвид Гергьовден) е разрешено жертвоприношение в България, като добавил, че не знаел, че този вид практика е забранена във Франция, пише bulgaros.ovh.

Служителите на реда му обяснили, че още от шейсетте години на миналия век срещу жестокост спрямо животни има закон. Срещу нашенеца е образувано съдебно производство за действия на жестокост към животно. Той ще трябва да отговаря за извършеното от него престъпление пред окръжния съд в Сент-Етиен. Според френското законодателство подобно деяние се наказва с 2 години затвор и глоба до 30 000 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *