Финалът на Шампионската лига ще е през август?

Финалът на Шампионската лига ще е през август?

Европейската футболна централа (УЕФА) продължава да търси вариант за завършване на сезона, като една от последните информации гласи, че финалът в Шампионската лига може да се проведе на 29 август, съобщава BBC.

На 23 април има насрочена среща на ръководителите в УЕФА, където предстои да се реши, дали шампионатите могат да приключат преди пълното изиграване на мачовете, но и да се начертае план, при който доиграването да е възможно.

Надеждите за сега остават, че ситуацията около коронавируса ще продължи не по-далеч от лятото и всички погледи за световния спорт са насочени към предстоящата есен.

The Wall Street Journal публикуваха коментар, според който спортът може и да иска да се завърне бързо, но това не означава, че ще получи тази възможност.

УЕФА се очаква да представи два сценария за международните клубни състезания – преждевременно прекратяване и предоставяне на индивидуални решения за отделните първенства или изграждане на съкратен формат за по-бързо приключване на всички срещи през лятото. Предполага се, че финалите в Шампионската лига и Лига Европа ще могат да се състоят съответно на 29 август в Истанбул и 26 август в Гданск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *