„Фиат” и „Пежо” се сливат след сделка за 50 млрд. евро

„Фиат” и „Пежо” се сливат след сделка за 50 млрд. евро

Антимонополните регулатори в ЕС ще решават до 17 юни дали да одобрят сделката в размер на 50 млрд. долара по сливането на автомобилните гиганти Fiat Chrysler и Peugeot Citroën Group (PSA), според информация на Европейската комисия, цитирана от Ройтерс.

Компаниите обявиха през декември тази сделка за създаване на четвъртият по големина производител на автомобили в света, който ще събере под един покрив автомобилните марки на италианско-американската компания – Fiat, Jeep, Dodge, Ram и Maserati, и марките на френския автомобилен концерн – Peugeot, Opel и DS.

Сайтът на Европейската комисия показва, че Fiat Chrysler и Group PSA са поискали в петък одоборение на сделката от страна на европейските регулатори.

Ройтерс отбелязва, че правоприлагащи органи в ЕС могат да одобрят сделката със или без условия или да започнат нейно мащабно проучване, което да отнеме около четири месеца след края на предварителния преглед, ако имат сериозни опасения.

Мегасделката се случва на фона на силен спад при продажбите на автомобили в целия свят, тъй като компаниите затварят производствените линии и шоурумове, за да се ограничи огнището на коронавируса, въпреки че някои автомобилни компании започват да отварят наново техните заводи с оглед на предприетото от редица държави постепенно облекчаване на въведените антивирусни рестриктивни мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *